Vase Stajića 20D, Novi Sad office@vccns.org +381 (0)21 523 173

Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo

VOJVOĐANSKI GRAĐANSKI CENTAR

VAS POZIVA

da se prijavite na konkurs „Prvi kadar: Sarajevo, moje lično iskustvo“

Ako imate između 18 i 26 godina i želite da ove godine posetite Sarajevo film festival koji se održava od 15-23. avgusta u Sarajevu,  prijavite se tako što ćete nam poslati fotografiju, kratak video ili kratak esej na temu „Kadriranje slobode“  na office@vccns.org sa naznakom „Za konkurs“.

Rok za prijavu je 15. jul 2014.

Uslovi konkursa:

  1. da svojim radom odgovorite na temu na kreativan način, dok tehnički kriterijumi nisu postavljeni (fotografije i video materijali mogu biti napravljeni telefonom ili amaterskim fotoaparatom)
  2. da imate između 18 i 26 godina ili ste skoro napunili 26 🙂
  3. da ste sigurno u mogućnosti da prisustvujete na sve tri radionice  koje će prethoditi odlasku u Sarajevo
  4. da ste odgovorni, tolerantni , druželjubivi i da želite da se bavite aktivizmom u oblasti ljudskih prava i upoznate aktiviste i aktivistkinje iz regiona
  5. da ste u mogućnosti da idete sedam dana u Sarajevo na filmski festival (obezbeđeni su put, smeštaj, hrana i akreditacije za festivalske događaje)

Deset kandidata će ući u uži izbor, a najboljih pet će imati mogućnost da učestvuju u radionicama i idu na dvadeseti Sarajevo film festival.

Tokom posete Sarajevu, pored samog prisustvovanja filmskim projekcijama, učesnici i učesnice će imati priliku da se svakog dana sretnu sa autorima dokumentarnih filmova koji se bave tematikom ljudskih prava i zajedno sa drugim učesnicima razgovaraju sa njima. Takođe, očekuje vas i deo programa koji je odvojen od festivalskog, a podrazumeva obilazak grada, posetu tunelu koji je tokom opsade grada bio jedini način da se iz njega izađe i posetu Istorijskom muzeju BiH.

Program sprovodi Vojvođanski građanski centar u saradnji sa Inicijativom mladih za ljudska prava iz Bosne i Hercegovine i uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu AP Vojvodine.

Ukoliko imate neko pitanje, pišite nam na office@vccns.org

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *