Promocija konkursa “Prvi kadar” i premijera istoimenog filma

Sinoć, 3. jula 2018. je u KC Lab-u održana promocija konkursa “Prvi kadar” .

„Prvi kadar“ je program nastao 2014. godine a podrazumeva odlazak nekoliko mladih ljudi iz Vojvodine u Sarajevo na Sarajevo film festival, i u Prizren na Dokufest.

Na promociji programa gosti su imali priliku da pogledate kratak dokumentarni film o ranijim posetama Sarajevu i Prizrenu i poslušaju razgovor ranijih učesnika programa o njihovim iskustvima.

Konkurs za ovogodišnji odlazak na festivale je otvoren do 8. jula 2018. u ponoć, a sve što je potrebno da uradite jeste da pošaljete svoje prijave na office@vccns.org sa sledećim podacima : ime, prezime, datum rođenja, i u nekoliko rečenica opis čime se bavite i zašto biste želeli da idete na festivale, odnosno da posetite Prizren i Sarajevo.

Osnovni uslovi za prijavu – da niste ranije imali prilku da posetite ove gradove i da ste u mogućnosti da ispratite program u potpunosti.

Kao i svake godine pre odlaska na festivale, izabrani učesnici imaće priliku i obavezu da pohađaju radionice koje će im pomoći da se bolje upoznaju sa dešavanjima u vezi sa raspadom Jugoslavije.4

Svi troškovi programa su pokriveni. ( radionice, put, hrana i smeštaj u Prizrenu i Sarajevu)

Orgaizator : Vojvođanski građanski centar
Podržano od strane CCFD-Terre Solidarie i Inicijative mladih za ljudska prava iz BiH.

Share