Mozaik sećanja: otvoreni razgovori u KC Lab-u

Otvoreni razgovori će se sastojati iz dva panela – “Paralele: O izbegličkom iskustvu nekad i sad” i “Književnost (i) izbeglištvo: Priče koje smo poneli” – na kojima će govoriti pisci, novinari i aktivisti.
“Paralele: O izbegličkom iskustvu nekad i sad” otvoriće neka od pitanja koja se odnose na razumevanje kompleksnosti izbegličke situacije danas, sa osvrtom na iskustva iz devedesetih godina prošlog veka na prostorima bivše Jugoslavije.
O tome kako su se država i društvo odnosili prema (novim) izbeglicama, kao i o ulozi medija, govoriće direktor Centra za pomoć i zaštitu tražiocima azila Radoš Đurović, novinarka i publicistkinja iz Sarajeva Nidžara Ahmetašević, novinar Miodrag Sovilj, feministička aktivistkinja Gorana Mlinarević i novinarka Branislava Opranović, a razgovor će moderirati novinarka Milica Kravić.
“Književnost (i) izbeglištvo: Priče koje smo poneli” potegnuće pitanja odnosa književnosti prema izbegličkom iskustvu. Na koji način postjugoslovenska književnost progovara o jednom od žarišta ratne i posleratne stvarnosti govoriće pisac Bekim Sejranović, književnica Tanja Stupar Trifunović i pesnikinja Merima Dizdarević, dok će razgovor voditi pisac Bojan Krivokapić.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *