Saopštenje za javnost povodom bezbednosne situacije u Novom Sadu

Jučerašnja vest koju su objavili mediji, da je u novosadskom naselju Liman ranjen osamnaestogodišnji momak iz vatrenog oružja u neposrednoj blizini jedne osnovne škole, nažalost nije izuzetak, već informacije o nasilju u Novom Sadu slušamo gotovo na nedeljnom nivou.

Nasilje na ulicama Novog Sada svakako jeste kompleksan problem koji se mora rešavati kao takav, uključivanjem i delovanjem mnogih činilaca, ali prvenstveno institucija države Srbije.

Nepostojanje Načelnika policijske uprave Novog Sada, nešto je na šta već duže vreme ukazuje Vojvođanski građanski centar, brojne organizacije civilnog društva i istaknuti pojedinci, kao i na činjenicu da je u gradu Novom Sadu potreban daleko veći broj policijskih službenika. Ignorisanje ovih zahteva od strane Ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića doprinosi osećaju nebezbednosti kod građana i građanki Novog Sada i ruši samu pretpostavku mogućnosti suočavanja sa problemom nasilja u gradu i sankcionisanja pojedinaca koji počine krivična dela.

Zbog svega gore navedenog, apelujemo na gospodina Dačića da posveti pažnju dešavanjima u Novom Sadu i kao jedna od najodgovornijih osoba za bezbednost građana, aktivno se uključi u rešavanje problema bezbednosti u glavnom gradu AP Vojvodine.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *