Vase Stajića 20D, Novi Sad office@vccns.org +381 (0)21 523 173

Šta radimo

Vojvođanski građanski centar (VCC) je nevladina, neprofitna organizacija osnovana 2008. godine od strane aktivista i aktivistkinja Inicijative mladih za ljudska prava iz Novog Sada, uz veliku pomoć Inicijative.

Vizija Vojvođanskog građanskog centra jeste otvoreno građansko društvo izgrađano na temeljima poštovanja ljudskih prava.

Misija Vojvođanskog građanskog centra  jeste afirmacija vrednosti otvorenog građanskog društva, sa jasno definisanim prioritetima u pogledu promovisanja i zaštite ljudskih prava, razvijanja kritčikog dijaloga o dogadjajima tokom devedesetih u regionu i uključivanja mladih u društveno-političke procese kroz omladinski aktivizam.

Vojvođanski građanski centar promoviše istinu, pravdu, odgovornost i jednakost kao osnovne vrednosti.

Strateški ciljevi organizacije:

1. Doprinos društvenom razvoju kroz zastupanje i unapređenje ljudskih prava na teritoriji AP Vojvodine.

2. Istraživanje slučajeva kršenja ljudskih prava na teritoriji AP Vojvodine tokom devedesetih, dokumentovanje I publikovanje prikupljenih materijala u cilju uticaja na institucije.

3. Promovisanje i rad na saradnji u regionu bivše Jugoslavije, sa posebnim fokusom na kulturnu razmenu, mobilnost mladih i polje tranzicione pravde.

4. Podrška neformalnim edukativnim programima za mlade i uključivanje mladih u društveno političke procese kroz aktivističko delovanje.

5. Održavanje i razvijanje kapaciteta organizacije, zaposlenih i volontera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *